LOGO BFOV

Zoals vele dingen is dat gegroeid met het ontmoeten en spreken onder vrienden die dezelfde passie delen van auto’s, brommers en aanverwanten. Kortom alles wat rolt met wieltjes. 
Het kan ook een oude bakfiets zijn of een oude step. Ja, zelfs oude kledij uit de tijd van 30 jaar terug kan daarbij passen. De wortels zijn eigenlijk ontstaan in de jaren ’60. Daar wij als bestuursleden al een stuk in de 40 jaar voorbij zijn. De rode draad is eigenlijk hoe kan het ook anders de Rally van Ieper van ons. 
Ontstaan in de jaren ’60 zijn wij als jonge gasten gaan kijken naar de rallypaardjes. Die wagens van toen zijn nu oldtimers. Ja, wij hebben eigenlijk geluk gehad dat we het ontstaan en het vervolg van de gouden jaren hebben mogen meemaken. 

De jaren tachtig kwamen eraan en toen is het allemaal in een stroomversnelling gekomen. De oldtimerbeweging heeft dan een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Intussen was iedereen gesetteld, huisje tuintje, kindjes: kortom de normale gang van zaken. Beetje meer vrije tijd een centje opzij en zeer belangrijk een welwillende hoofdknik van moeder de vrouw. 

Er werd een oldtimer gekocht (soms meer dan één). Voor de meeste een wrak die gerestaureerd moest worden tot een blinkende machine en her en der werd de wagen toen van stal gehaald om mee te rijden in rondritten. 
Meestal in clubverband in de jaren ’90. Door deze ervaringen gesteund en misschien om het op sommige vlakken het beter te doen werd dan een poging ondernomen om onder vrienden zelf eens iets in elkaar te steken en zien wat er van zou komen en zo ontstonden de “Retro Days” en het “klaksongetje” was geboren.
Iedereen onder de deelnemers was enorm tevreden, dit was af te leiden uit de lovende woorden en de goede comentaren onder het oldtimer-publiek.
Wij zijn een 8-tal jaar geleden een vzw geworden om te voldoen aan de nieuwe wetgeving en ondertussen hebben een paar mensen het dagelijks bestuur verlaten, maar zijn er een 3-tal nieuwe mensen bijgekomen met nieuwe ideeën, waardoor er weer een frisse wind waait in onze vereniging.
Onze website heeft een gemiddelde van ongeveer 1000 kijkers per maand en wordt iedere maand aangepast. 
We hopen dat jullie veel kijkplezier hebben en misschien tot op één van onze evenemten.